치즈케이크

Tokyo's No. 1 미슐랭 셰프의 고퀄 치즈케이크 "Mr. Cheesecake" I 인생치즈케이크 I미…

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작성자 Sweet home bake… 작성일20-06-28 00:00 조회35회 댓글0건

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요즘 핫! 한 치즈케이크죠
바로 Mr. Cheesecake
고맙게도 레시피를 공개하셨어요
레시피에는 tonka 빈이 들어가는데 없어서 바닐라페이스트만 넣고 구워봤어요
맛있더라구요
통카빈이 들어간 맛이 더더 궁금해지네요

(g)
크림치즈 200
설탕 100
중탕으로 부드럽게 풀어주세요

생크림 100
화이트쵸콜렛 50
바닐라빈 1/4개
통카빈 1/2개
생크림에 바닐라빈과 통카빈을 넣고 끓여요 크림이 끓으면 화이트 쵸콜렛을 넣고 녹여
크림치즈 반죽에 부어 잘 섞어줍니다

다른볼에
사워크림 180
그릭 요거트 50
계란 2개
레몬즙 9
전분 20
사워크림 그릭요거트를 잘 섞어주고 계란을 한개씩 풀어주세요 레몬즙과 전분도 넣어 부드럽게 섞어주고 크림치즈 반죽에 넣고 잘 섞어주세요
반죽을 한번 체에 걸러주고 22센티 파운드팬에 유산지를 깔고 팬닝하세요
중탕으로 180도 오븐에 25분 온도를 150으로 내려 20분 구워주세요
실온에서 식히거나 얼음물에 팬을 담궈 식힌후에
냉장고에서 휴지 4시간 이상이나 하룻밤 정도 하시고 드시면 됩니다


cream cheese 200g
granulated sugar 100g
sour cream 180g
Greek yogurt 50g
cream 100g
white chocolate 50g
egg yolk 2 pieces
lemon juice 9g
vanilla 1/4 piece
tonka beans 1/2 piece
cornstarch 20g

Preparation
-Line a parchment paper in cake tin
-Bring cream cheese and egg yolk to the room temperature
-Beat egg yolk in advance
-Cut white chocolate into small pieces
-Grate tonka beans
-Cut open vanilla beans and scrape out the seeds
-Preheat the oven to 180℃

Instructions
(1) Combine cream cheese and granulated sugar in the bowl, and mix in a hot-water bath until it has a smooth texture.

(2) Combine sour cream and Greek yogurt in another bowl, and mix well using a rubber spatula.

(3) Mix the 2 egg yolks and add into (2) above in thirds, mixing well with a whisk after each third is added. Add lemon juice and cornstarch and mix well.

(4) Heat cream in a small pan on medium heat, add white chocolate, grated tonka beans, vanilla bean seeds and pods. Turn off the heat after bringing to a boil.

(5) Mix (1) and (4) with a whisk. Add (3) and mix until it becomes smooth. Strain and pour into a cake tin lined with parchment paper.

(6) Place the filled cake tin on a cooking sheet (at least 3 cm deep) and place into the oven. Pour 3 cm of water into the cooking sheet.

(7) Bake at 180℃ for 25 min. and 150℃ for 20 min. Take out of the oven, allow it to cool, and turn the cheesecake out. Cool in the refrigerator for at least 4 hours.



***Original Recipe : https://mr-cheesecake.com/blogs/news/...




평범한 미국사는 홈베이커의 일상이에요
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